Nieuws/Entertainment
526436044
Entertainment

YouTuber Logan Paul gaat vechten met bokslegende Floyd Mayweather

Floyd Mayweather stapt op 20 februari weer in de ring voor een demonstratiepartij tegen YouTube-persoonlijkheid Logan Paul. Dat maakte de Amerikaanse bokslegende bekend via Instagram.

De Amerikaan bleef in vijftig duels als profbokser ongeslagen en won titels in vijf verschillende gewichtsklassen. Logan Paul aan de andere kant vocht tot nu toe maar één professioneel gevecht, tegen mede-YouTuber KSI, dat hij overigens verloor.

'Money', zoals een van de bijnamen van Mayweather luidt, is officieel al een tijdje gestopt, maar voor een flinke smak geld keert hij af en toe terug in de ring. Dat deed hij in 2018 voor het laatst. Hij versloeg toen in een demonstratiepartij de Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa. Hij verdiende naar verluidt 9 miljoen dollar met de partij, die slechts één ronde duurde.

Mayweather had al aangekondigd dat hij in februari in Tokio weer in de ring zou terugkeren. In een eerdere tweet schreef hij dat hij Logan Paul even ’dezelfde behandeling’ zou geven als de Ierse MMA-vechter Conor McGregor. Die versloeg hij in 2017 in een prestigieus en bijzonder lucratief gevecht.

De broer van Logan, Jake Paul, is eveneens een YouTuber die af en toe bokst. Eind november versloeg hij voormalig NBA-basketballer Nate Robinson door middel van een knock-out. Dat gevecht vond plaats tijdens het evenement dat in het teken stond van de clash tussen Mike Tyson en Roy Jones jr. Eerder versloeg Jake Paul ook colega-YouTuber AnEsonGib al.