Nieuws/Entertainment
529345107
Entertainment

Radiozenders Qmusic, NPO en SLAM! boycotten Bilal Wahib

DEN HAAG - Een deel van de Nederlandse radiozenders heeft besloten om de muziek van Bilal Wahib voorlopig niet meer te laten horen. Het gaat hierbij om de zenders Qmusic, SLAM! FM en de NPO-zenders FunX en 3FM. Radio 538 blijft de muziek wel draaien.

De aanleiding hiervoor is het Instagram-incident rondom Mocro Maffia-acteurs Wahib en Oussama Ahammoud woensdag, waarin Wahib een minderjarige jongen vroeg tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien.

„FunX en 3FM hebben besloten om de muziek van Oussama en Bilal niet meer te draaien totdat er meer duidelijkheid is”, laat een woordvoerder van de NPO desgevraagd weten. „Op basis daarvan zal eventueel een nieuw besluit worden genomen.” De publieke omroep laat daarnaast weten in gesprek te blijven met de „luisteraars, dj’s, muzieksamenstellers en omroepen over seksueel grensoverschrijdend gedrag online.”

Ook SLAM! en Qmusic laten weten de muziek van Wahib te boycotten naar aanleiding van de gebeurtenissen afgelopen week. Dat betekent voor Qmusic bovendien dat zijn hit 501 samen met Ronnie Flex vrijdagmiddag niet te horen zal zijn in de Top 40, terwijl het nummer wel in de lijst genoteerd staat op de derde plek.

De muziek van Wahib op Radio 538 blijft nog wel te horen, waar zijn single 501 op nummer zeven staat van de 538 Top 50 van vrijdag. „We zien op dit moment geen reden om Bilal Wahib uit de muziekprogrammering van Radio 538 te weren, maar houden de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten”, aldus een woordvoerder van moederbedrijf Talpa. De muziek van Bilal is overigens nooit op andere radiozenders van Talpa te horen, aldus de zegsvrouw.

Ahammoud zat ook in de livestream waarin Wahib een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. Wahib wordt verdacht van het verspreiden van kinderporno, Ahammoud wordt enkel als getuige gezien. Wahib heeft via zijn advocaat laten weten dat hij veel spijt heeft van zijn actie. Onder meer zijn platenlabel Top Notch zette direct alle activiteiten stil en NPO Zapp haalde hem van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde.