Entertainment/TV
534200762
TV

NTR vertrouwt erop dat ouders verschil zien tussen actrice en rol

Kleuterserie met Grives wordt gewoon uitgezonden

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives

De kleuterserie Dropje, waar de cast naast een pop en kinderen uit acteur Imanuelle Grives bestaat, wordt alsnog uitgezonden door de NTR. De omroep zegt tot dit besluit te zijn gekomen na ’intern best wat discussie’. Grives zit momenteel vast in een gevangenis in Antwerpen op verdenking van drugsbezit.

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives

„Het is een waardevolle kleuterserie en we vinden het belangrijk die op televisie te brengen, ook nu Imanuelle na de opnamen in opspraak is geraakt”, laat een woordvoerder van de NTR aan De Telegraaf weten. „We denken bovendien dat ouders goed in staat zijn onderscheid te maken tussen een actrice en de rol die ze speelt.”

Dropje is vanaf december op NPO Zappelin te zien. De serie, waarin Grives een winkeljuffrouw vertolkt, gaat volgens de omroep ook nog steeds in première tijdens het Cinekid Festival in oktober. De 26-delige serie, waarvan de opnames eerder dit jaar werden afgerond, is het resultaat van jarenlang onderhandelen en financiering vinden. Het werd gemaakt in samenwerking met de Belgische zender Ketnet en het Spaanse TVE. Het is de bedoeling dat Dropje ook in Latijns-Amerika wordt uitgezonden.

In Keizersvrouwen, een nieuwe Nederlands-Vlaamse dramaserie die begin november wordt uitgezonden door AvroTros, heeft Grives een bijrol. Die serie, eveneens al opgenomen, speelt zich af in de wereld van high class escort en drugskartels. De 34-jarige actrice die eerder te zien was in Celblok H is voorlopig wel uit de jeugdserie SpangaS geschreven omdat ze niet bij de opnames aanwezig kan zijn.