Nieuws/Entertainment
53808868
Entertainment

Ghislaine Maxwell: ik zag geen wangedrag bij Jeffrey Epstein

Ghislaine Maxwell heeft in 2016 verklaard dat haar vriend Jeffrey Epstein zich in haar bijzijn nooit schuldig heeft gemaakt aan wangedrag tegenover minderjarigen. Dat staat in een juridisch document dat tegen de zin van Maxwell donderdag openbaar is gemaakt.

Maxwell moest in 2016 vragen beantwoorden over haar relatie met Epstein. Ze was toen aangeklaagd door een vermeend slachtoffer van de multimiljonair, Virginia Giuffre. Die zegt als een ’seksslaaf’ te zijn behandeld door Epstein.

De verklaring die Maxwell toen aflegde in het bijzijn van advocaten, is nu op last van de rechter alsnog vrijgegeven. In het 418 pagina’s tellende document staat dat Maxwell naar eigen zeggen nooit iemand seks zag hebben met Epstein. Ook verklaarde ze dat de multimiljonair zich in haar bijzijn nooit schuldig heeft gemaakt aan ’ongepaste activiteiten met minderjarigen’.

De Amerikaanse autoriteiten arresteerden Maxwell vorig jaar in Bradford (New Hampshire). Ze zit nu in voorarrest in Brooklyn. Ze wordt ervan verdacht dat ze minderjarige meisjes ronselde om seks te hebben met de Epstein. De socialite heeft de beschuldigingen tegengesproken.