Nieuws/Entertainment
540306945
Entertainment

’Catherine is meer ontspannen sinds Meghan weg is’

De hertog en hertogin van Cambridge zouden sinds het vertrek van Harry en Meghan meer ontspannen in hun koninklijke rol zitten. Wel voelen ze zich verantwoordelijk om hun plaats in te nemen. Zeker gedurende de coronapandemie.

Meghan en Harry zijn eind vorige maand officieel uit de koninklijke schijnwerpers gestapt en zijn dan ook niet betrokken geweest bij de officiële reactie van de familie op de coronacrisis. Terwijl de Sussexes vanuit LA proberen te helpen door zich in te zetten voor goede doelen, hebben Catherine en William onder meer zorgverleners bezocht, ziekenhuizen geopend en videogesprekken gevoerd met mensen in de frontlinie.

Volgens koninklijk biograaf Ingrid Seward zijn Catherine en William zich terdege bewust van hun invloed en willen ze de monarchie en het land helpen in deze onzekere tijd. „Ze voelen zich bijna volledig verantwoordelijk, omdat ze de enige invloedrijke royals zijn die jong genoeg zijn om nu te kunnen handelen, afgezien van Sophie en Edward en prinses Anne”, legt ze uit.

„Ik denk dat ze laten zien dat ze het zelf kunnen, zonder de steun van de hertog en hertogin van Sussex. Ik heb de indruk dat de Cambridges veel meer ontspannen en op hun gemak zijn sinds Meghan en Harry zijn vertrokken.”