Nieuws/Entertainment
540555599
Entertainment

Racistische berichten Chris Pratt blijken nep

Enkele oude tweets van Chris Pratt die woensdag op social media circuleerden, zijn nooit door de acteur verstuurd. In de berichten liet de Guardians of the Galaxy-ster zich racistisch en seksistisch uit.

Een woordvoerder van Chris liet woensdag aan TMZ weten dat de beledigende tweets nep waren. Een zegsman van Twitter bevestigde tegenover de site dat het bedrijf ook het sterke vermoeden had dat de berichten waren gefabriceerd.

Veel sociale media-gebruikers namen aan dat de tweets echt waren, omdat ze werden verstuurd als een collage waarin twee berichten stonden die daadwerkelijk van Chris waren. Dat ging echter om meer onschuldige grappen: één over de ’made in China’ opdruk op een pen die hij van zijn bank Bank of America kreeg, en een andere tweet waarin hij suggereerde dat de deelnemers van een Miss Universe-verkiezing er hongerig uitzagen. De nepberichten stonden vol met schuttingtaal en opmerkingen als: ’Ik ben zo bang voor moslims’.

In november werd Chris ook al eens slachtoffer van een twitteraanval. Die werd toen aangewakkerd door een poll van iemand die vroeg welke van de beroemde acteurs met Chris als voornaam moest worden afgedankt: Chris Pratt, Chris Evans, Chris Pine of Chris Hemsworth. De Parks and Recreation-acteur kwam als verliezer uit de bus, waarna familieleden en collega’s het voor de acteur opnamen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop