Entertainment/Sterren
541253094
Sterren

Boomsma en Corton: waarom terras wel geopend en sportschool niet?

Arie Boomsma (l.) en Eric Corton.

Arie Boomsma (l.) en Eric Corton.

Arie Boomsma en Eric Corton vinden het onterecht dat de opening van de sportscholen nog langer wordt uitgesteld. Zo is er volgens Boomsma „geen gegronde reden” waarom snackbars, winkels en terrassen wel open zijn en sportscholen niet. Dat laat de presentator weten via Instagram.

Arie Boomsma (l.) en Eric Corton.

Arie Boomsma (l.) en Eric Corton.

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, waaronder het heropenen van sportscholen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen nu nog te hoog.

Daar kan de sportschoolhouder weinig begrip voor opbrengen. „In een gezondheidscrisis zouden de allereerste versoepelingen op gezondheid gericht moeten zijn”, aldus de krachtpatser die zich al eerder kritisch uitliet over het coronabeleid over de sportscholen.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Bier en bitterballen

Ook radiopresentator en acteur Eric Corton, een fanatiek wielrenner, vindt het uitstel van de opening een slecht plan. „Er begint me langzamerhand toch wel iets op te vallen”, schrijft hij op op Instagram. Volgens hem wordt het belang van een goede weerstand en dus sporten onderschat in de strijd tegen corona. „Niet dat je als gezond levend mens geen Covid kunt krijgen, natuurlijk, maar een goede weerstand en een gezond lichaam helpt wel in het gevecht.”

Hij kan het daarom ook niet begrijpen dat de terrassen en winkels wel al open zijn. „Dan maar bier en bitterballen op het terras en nog wat heel erg ’nodige’ spullen kopen... schiet mij maar lek.”