544123
Entertainment

Cilla Black onder applaus naar laatste rustplaats

FOTO'S - Cilla Black is donderdag onder toeziend oog van vrienden en familie begraven. Sir Cliff Richard bewees haar de laatste eer door het nummer Faithful One aan haar op te dragen.

Goede vriend Cliff had een paar mooie woorden te zeggen over zijn overleden vriendin Cilla Black. "Ik weet niet goed wat ik moet zeggen want deze laatste weken kan ik niet aan Cilla denken in de verleden tijd. Er zijn bepaalde mensen waarvan je gelooft dat ze er altijd zullen zijn, maar ze is natuurlijk bij ons weggehaald", sprak de zanger aan het begin van de ceremonie.

"Ze nam het land over en werd onze beste tv-presentatrice, mogelijk de beste ooit", vervolgde Cliff. Ook Cilla's zoon Robert Willis bracht een eerbetoon aan de zangeres. "Ze vierde het leven door het te leven." Ook eigen nummer van de zangeres werden gespeeld tjidens de ceremonie, zo is Anyone Who Had A Heart uitgekozen om te draaien bij de heilige communie.

De uitvaart van de artieste zorgde ervoor dat mensen in grote getale naar Liverpool trokken, waardoor er zelfs dranghekken langs de rouwstoet zijn geplaatst. Onder de gasten die uitgenodigd zijn voor de dienst, bevinden zich onder andere Sir Tom Jones en Andrew Lloyd Webber.

Tom Jones liet al eerder aan BBC News weten wat voor gat Cilla achterlaat. "Ze was een geliefd persoon, heel nuchter. Ik denk dat ze herdacht zou willen worden als een zangeres. Ze was een fantastische zangeres."

Cilla Black overleed op 72-jarige leeftijd door hoofdletsel dat ze opliep tijdens een val in haar Spaanse huis. Haar afscheid vindt plaats in dezelfde kerk als waar Black in 1969 haar jawoord gaf aan echtgenood Bobby Willis. Het programma van de dienst was vooraf al bekend.