Nieuws/Entertainment
545030
Entertainment

Openhartig interview na zware hersenbloeding

Milika Peterzon: 'Ik lag te vechten voor mijn leven'

Milika Peterzon heeft voor het eerst een interview gegeven over de zware hersenboeding die ze vorig jaar september kreeg. "Ik weet zelf alleen dat ik de dood twee keer in de ogen heb gekeken en hem lelijk vond."

Milika stond onder de douche met haar vriend Jurgen toen het misging. "Ineens riep ik: 'Mijn hoofd, mijn hóófd'.’ Het volgende moment is acht weken later. Ik was helemaal weg. En als Jurgen toen niet meteen had aangevoeld dat er iets echt mis was, had ik nu niet meer geleefd", zegt ze in LINDA.

Jurgen: "Ze gilde het uit van de pijn, je ogen draaiden weg. Gelukkig was de ambulance er heel snel. Ze hebben meteen je schedel moeten openmaken. Haar schedel is vier weken opengebleven." Een deel van de schedel werd "in de vriezer, tussen de pizza's" bewaard.

Milika kan zich de eerste weken in het ziekenhuis niet herinneren. "Mijn moeder zei dat ik lag te vechten voor mijn leven. Ik weet zelf alleen dat ik de dood twee keer in de ogen heb gekeken en hem lelijk vond. Ik wilde nog niet mee", zegt de SBS-presentatrice.

"Al met al heb ik vrij veel op mijn bordje gekregen. Soms voelt dat oneerlijk, maar in het revalidatiecentrum heb ik gezien dat het altijd erger kan. Dus ik weiger somber te worden. Mijn leven is stressvol geweest, en ik voel me alsof ik uit een achtbaan ben geklapt. Maar ik praat en loop weer, en mijn geheugen is niet aangetast."