Nieuws/Entertainment
545352294
Entertainment

Bong Joon-Ho verslaat iconen Scorsese en Tarantino met Parasite

Bong Joon Ho

Bong Joon Ho

De Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-Ho heeft zondag de Oscar voor beste regisseur gewonnen voor zijn film Parasite. De filmer was volkomen verrast om de prijs te krijgen in de sterke poule; onder meer Martin Scorsese en Quentin Tarantino maakten ook kans op het beeldje.

Bong Joon Ho

Bong Joon Ho

„Ik dacht dat ik klaar was na de prijs voor beste buitenlandse film”, excuseerde de verbouwereerde Bong Joon-Ho zich op het podium. „Toen ik als student voor mijn filmstudie koos, leerde ik een gezegde dat ik nooit ben vergeten: het meest persoonlijke is het meeste creatieve. Dat waren woorden van Martin Scorsese.”

De zaal gaf vervolgens een staande ovatie aan de 76-jarige Scorsese. Ook bedankte Bong Joon-Ho regisseur Quentin Tarantino, die genomineerd was voor Once upon a time in Hollywood. „Toen nog niemand in Amerika mijn films kende, zette hij mijn werk elke keer op zijn lijstjes. Dat zal ik nooit vergeten.”

De Zuid-Koreaanse satire won eerder op de avond ook al de prijs voor beste scenario en beste buitenlandse film. In totaal maakte Parasite kans op zes beeldjes.