Nieuws/Entertainment
545834
Entertainment

Jan Smit naar SOS Kinderdorpen Ivoorkust

Jan Smit reist voor het Junior Songfestival volgende week af naar Ivoorkust.

Dit vertelde de Volendamse zanger vrijdag tijdens de cd-presentatie van het Junior Songfestival in Hilversum.

Het programma gaat een samenwerking aan met SOS Kinderdorpen. Jan reist samen met Julia van Bergen, die Nederland vorig jaar op Malta vertegenwoordigde op het Junior Eurovisie Songfestival.

Jan reikte onder toeziend oog van oud-finalisten, onder wie de tweeling Mylène & Rosanne (de winnaars van 2013), Rachel Traets (2011) en Ralf Mackenbach (2009), de cd uit aan de finalisten van dit jaar. Op de cd en dvd van Junior Songfestival 2015 staat het gezamenlijke nummer dat de beste kandidaten met elkaar opnamen: Living our Dream. Ook staan hun zelfgeschreven nummers en de bijbehorende videoclips erop.

Honderden jonge zangers en zangeressen hebben zich volgens Jan opgegeven voor de dertiende editie van het Junior Songfestival. Dinsdag beginnen de auditierondes van de juniorversie van het songfestival bij AVROTROS op televisie. De halve finales zijn live te zien op zaterdag 19 en 26 september. Tijdens de livefinale op zaterdag 3 oktober wordt duidelijk wie van de acht finaleacts van dit jaar Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Junior Eurovisie Songfestival in Bulgarije.

Tijdens de liveshows kunnen kijkers via sms hun stem uitbrengen op hun favoriet. De inkomsten gaan naar de internationale hulporganisatie SOS Kinderdorpen die zich inzet voor kinderen zonder ouders of veilig thuis.