Nieuws/Entertainment
545957415
Entertainment

Claudia de Breij mist het podium en het publiek

Cabaretière Claudia de Breij kan maar heel moeilijk wennen aan de coronaquarantaine. Dat vertelde zij in een interview op NPO Radio 1. De Breij moest haar tournee van de voorstelling NU afbreken omdat alle theaters gedwongen de deuren sloten.

„Nog los van inkomsten is het iets dat zo bij mij hoort, drie of vier keer per week spelen”, stelde ze. „Het is heel raar om dat niet te doen. Het klinkt heel theatraal, maar ik mis het spelen. Ik mis het publiek.”

De Breij is heel veel gaan schrijven sinds zij in quarantaine zit. „Ik ben geen performer om het performen. Ik ben een schrijver die heel graag wil vertellen en zingen wat zij heeft gemaakt. Ik schrijf mij in deze periode ongans, ik schrijf heel veel: dat komt in columns, of in een liedje. Dat vindt zijn weg wel.”

De cabaretière denkt niet dat zij nu al kan reflecteren op de coronacrisis zelf. „Voor je echt iets zinnigs over dingen kan zeggen, moet het echt achter je liggen. Maar ik heb wel het gevoel dat ik in het oog van de tornado een zekere invloed wil uitoefenen. Niet medisch, daar weet ik niets van. Maar in maatschappelijk opzicht probeer ik toch een positieve toon te zetten. Probeer ik het gevoel, het debat een bepaalde kant op te krijgen.”