Nieuws/Entertainment
547408
Entertainment

Gossip Girl-actrice 'kidnapt' eigen kids

Gossip Girl-actrice Kelly Rutherford slaat een uitspraak van de rechter omtrent haar kinderen in de wind.

De 46-jarige actrice en haar ex-man Daniel Giersch zijn al jaren verwikkeld in een juridisch gevecht om de voogdij van hun twee kinderen Helena en Hermes.

In 2012 werd hij Amerika uitgezet op verdenking van fraude en wapenhandel en verhuisde naar belastingparadijs Monaco. Het ex-stel deelde toen nog de voogdij en omdat Daniel Amerika niet in mag, ook niet om zijn kinderen te zien, bepaalde de rechter dat de kinderen bij hem moesten wonen en daar naar school moesten. Kelly kan immers wel 'makkelijk' heen en weer vliegen tussen Amerika en Monaco. Dat pikte Kelly niet en een slepende rechtszaak over de volledige voogdij was het gevolg.

Onrechtmatig

Recentelijk kreeg Kelly de volledige voogdij en besloot de rechter dat de kinderen terug moesten naar Amerika, maar Daniel ging in beroep. De rechter deed de uitspraak in Californië, maar Kelly woont in New York, dus is de uitspraak onrechtmatig met als gevolg dat Daniel opnieuw de volledige voogdij kreeg.

Maar, de kinderen mochten wel de zomervakantie bij hun moeder vieren, dus zag Kelly haar kans schoon. Ze weigert nu haar kinderen terug te sturen naar Monaco, meldt TMZ. Ze gebruikt het argument van de laatste rechtszaak tegen de rechter en haar ex-man. "Zowel de rechtbank in Californië als in New York gaven eerder aan geen jurisdictie te hebben in deze zaak. Dat betekent dus dat geen enkele staat in dit land mij kan verplichten mijn kinderen terug te sturen."

Kelly heeft haar hoop gevestigd op de rechtbank in Monaco. "Ik denk dat Monaco begrijpt waarom het geen jurisdictie heeft over mijn kinderen en het recht van mijn kinderen om te mogen wonen in hun thuisland zal respecteren."