Nieuws/Entertainment
548826
Entertainment

Paul McCartney en Ringo Starr treuren om Cilla Black

Paul McCartney, Ringo Starr en vele andere sterren staan op social media stil bij de dood van Cilla Black.

De Britse zangeres is op 72-jarige leeftijd overleden in haar vakantiehuis bij Marbella in Spanje.

Cilla Black, de artiestennaam van Priscilla White, was bevriend met de Beatles en komt net als de roemruchte band uit Liverpool. John Lennon en Paul McCartney schreven haar eerste single, Love of the Loved, die in 1963 verscheen. McCartney is geschrokken van haar dood. "Ze was een lieve meid die iedereen raakte met haar aanstekelijke enthousiasme", schrijft hij op Twitter.

"Vanaf het moment dat ik haar voor het eerst zag toen ze bij de garderobe werkte in de Cavern Club in Liverpool had ze altijd een leuke en liefdevolle nederigheid die haar tot zeer prettig gezelschap maakte", gaat 'Macca' verder. "Cilla had een uitstekende en onderscheidende stem en je kon altijd met haar lachen. Het was een privilege om haar te kennen en van haar te houden."

Black is onder andere bekend van de hits Anyone Who Had a Heart en You're My World. Daarnaast presenteerde ze de tv-programma's Blind Date en Surprise Surprise. Waarschijnlijk is ze een natuurlijke dood gestorven. Ook bij Starr kwam het nieuws hard aan. "Cilla was een goede vriendin", twittert de drummer. "We zullen haar allemaal missen. Rust zacht, Cilla. Sterkte aan de familie."