Nieuws/Entertainment
54925416
Entertainment

Prins Albert: beschuldig mij niet van besmetten prins Charles

Coronapatiënt prins Albert van Monaco vindt het onterecht dat wordt gesuggereerd dat hij prins Charles heeft besmet. Woensdag werd bekend dat ook de 71-jarige Britse troonopvolger corona heeft, vorige week kwam naar buiten dat Albert het longvirus onder de leden heeft. Beide prinsen woonden op 10 maart een evenement bij in Londen.

„We hebben elkaar vanaf afstand gegroet, maar nooit de handen geschud”, zei Albert donderdag op het Franse RTL Radio. „Ik zat aan de andere kant van de tafel, ver weg. Ik denk niet dat ik ervan beschuldigd kan worden dat ik hem heb besmet.” De Monegaskische vorst stipte bovendien aan dat er ’veel meer’ mensen bij de conferentie voor WaterAid waren en dat Charles ook na die bijeenkomst nog openbare verplichtingen had.

Zowel prins Albert als prins Charles zitten momenteel in quarantaine. Albert verlaat de privévertrekken van zijn paleis in Monaco niet. Charles is zondag naar Schotland gegaan, waar hij op zijn residentie Birkhall verblijft. De prins van Wales is voorlopig gescheiden van zijn echtgenote Camilla, die ook is getest maar het longvirus niet heeft.