Nieuws/Entertainment

Paardenhandelaar herkende Zlatan Ibrahimovic niet

Hollandse Hoogte

Een paardenhandelaar uit Gelderland had niet in de smiezen dat hij een springpaard verkocht aan de wereldberoemde voetballer Zlatan Ibrahimovic.

Hollandse Hoogte

Sander Geerink, die de springstal samen met zijn broer Vincent runt, vertelt aan de Gelderlander: „Ik heb de man nog nooit gezien, en zou 'm tot gisteren niet herkennen ook.” Sander kreeg daarna reacties van mensen en kwam toen pas tot de ontdekking aan wie hij werkelijk de merrie verkocht had. „Ik volg voetbal totaal niet en wist echt niet wie hij was, totdat mensen me erop wezen. Nu heb ik het opgezocht en hij blijkt inderdaad wereldberoemd. En vinden we het eigenlijk wel hartstikke leuk.”

Nieuwe uitdaging

Het is nog maar de vraag hoe vaak Zlatan zelf zal rijden op het paard, Grande Dieni. Op Facebook schreef hij eerder deze week enthousiast over zijn nieuwe uitdaging. „Animal recognizes animal. Mijn nieuwe uitdaging: Grande Dieni.”

Zelf is de Zweed niet in de Achterhoek geweest voor de koop van zijn nieuwe aanwinst. De bedoeling is dat de Italiaanse springamazone Michol del Signore het zesjarige paard gaat uitbrengen in de sport.

Over hoe diep in de buidel de voetballer heeft moeten tasten wil Sander geen woord loslaten. „Daar doen wij nooit uitspraken over, gaat niemand wat aan.”

Lees meer over