Nieuws/Entertainment
550978762
Entertainment

Zanger Spandau Ballet helpt quizkandidaat na ’fout’ antwoord

Tony Hadley, de voormalige zanger van Spandau Ballet, is een Singaporese quizkandidaat te hulp geschoten die door het verkeerd uitspreken van zijn naam een enorme prijs misliep.

De 32-jarige Muhammed moest veertien bekende personen raden die allemaal één woord van een zin uitspraken. De metrobestuurder wist alle celebrities te noemen. Alleen sprak hij volgens de dj de naam Tony Hadley verkeerd uit. Hierdoor liep Muhammed het prijzengeld van 10.000 dollar mis.

Het nieuws bereikte Tony Hadley, die online een filmpje plaatste dat de Singaporese quizkandidaat zijn naam uitstekend had uitgesproken en dus recht zou hebben op het volledige prijzengeld.

Helft

De Singaporese omroep biedt Muhammed nu de helft van het prijzengeld aan. Maar volgens de BBC twijfelt de man of hij daar genoegen mee gaat nemen. Muhammed probeerde al weken het radiostation te bereiken om de oplossing door te geven. Het kan, net zoals bijvoorbeeld bij Het Geluid van QMusic, soms maanden duren voordat iemand de juiste oplossing geeft.

Luisteraars reageerden boos toen op 6 mei, twee weken na Muhammed, een andere kandidaat hetzelfde antwoord gaf als Muhammed. Het radiostation liet daarop weten dat de metrobestuurder Hadley verkeerd had uitgesproken en dat het daarom fout was gerekend.

Gold 905 is een van de best beluisterde zenders van Singapore. Het station maakt deel uit van Mediacorp, een van de grootse mediabedrijven van Azië.