Nieuws/Entertainment

Johan Derksen laat Wilfred Genee in de steek

Wilfred Genee (l.) en Johan Derksen

Wilfred Genee (l.) en Johan Derksen

RTL/Olivier Thijssen

Dat Wilfred Genee is genomineerd voor een Zilveren Televizier-Ster is voor een groot deel te danken aan Johan Derksen, die de afgelopen weken in vrijwel iedere uitzending van Voetbal Inside de kijkers opriep om op zijn collega te stemmen. Toch zal de voetbalanalist, in tegenstelling tot wat hij eerder beweerde, er niet bij zijn als op 12 oktober in Carré het Gouden Televizier-Ring Gala plaatsvindt.

Wilfred Genee (l.) en Johan Derksen

Wilfred Genee (l.) en Johan Derksen

RTL/Olivier Thijssen

Lichtelijk teleurgesteld opent Genee vrijdagavond Voetbal Inside met het ’slechte nieuws’ dat hij het donderdag moet doen zonder de steun van Derksen. De oud-hoofdredacteur van weekblad Voetbal International geeft die dag de voorkeur aan het Zaantheater in Zaandam, waar hij te zien zal zijn met de Pioniers van de Nederpop.

„Nee, ik moet naar de schouwburg in Zaandam”, verontschuldigt Derksen zich. „Ik beloof je echt, ik onderbreek de voorstelling - dat doen we nooit - en we zingen een lied voor jou. Wat jij mooi vindt, vinden wij allemaal afschuwelijk, maar we doen het toch voor jou. Áls je wint.”

Afterparty

Mocht Genee daadwerkelijk de Zilveren Televizier-Ster winnen, dan kan hij na afloop wél op de aanwezigheid van zijn RTL-collega rekenen. „Als er een afterparty is - Zaandam-Amsterdam is maar een eindje - dan ga ik voorop in de polonaise en dan nemen we je nog even op de schouders”, aldus Derksen die op 28 december zijn theatertour met zangers als Frans Krassenburg, Theo van Es en Rudy Bennet afsluit in Ahoy.

Voetbal Inside-collega René van der Gijp is donderdag overigens wel gewoon van de partij. Naast Genee zijn ook Beau van Erven Dorens en Arjen Lubach genomineerd.

Lees meer over