Nieuws/Entertainment
553235
Entertainment

Chef’Special gaat uitpakken in Ziggo Dome

Joshua Nolet, leadzanger van de Haarlemse band Chef'special

Joshua Nolet, leadzanger van de Haarlemse band Chef'special

Fans die vanavond een kaartje hebben voor het grootste soloconcert van Chef’Special in de Ziggo Dome treffen het goed. De band is in uitstekende vorm, belooft frontman Joshua Nolet.

Joshua Nolet, leadzanger van de Haarlemse band Chef'special

Joshua Nolet, leadzanger van de Haarlemse band Chef'special

„Het concert komt op een best wel goed gekozen moment, na het festivalseizoen. We hebben nu een heel seizoen gespeeld en allerlei verschillende sets uitgeprobeerd. We zitten in een goede live-flow”, vertelt Joshua aan BuzzE. „Dat is een fijne basis voor de Ziggo Dome.”

De show in Amsterdam voelt voor Joshua en zijn bandgenoten als een mooi gebaar naar de fans toe. „Het voelt alsof we gaan optreden voor alle mensen voor wie we ooit hebben gespeeld om ze te bedanken voor al die jaren support. Zonder hen stonden we hier niet. Dat werkt heel motiverend.”

Zieltjes winnen

Chef’Special speelde al eerder voor grote zalen, maar solo zat dat er nog niet in. Vorig jaar toerde de band door Amerika in het voorprogramma van Twenty One Pilots. „Toen deden we vijftig van dit soort shows voor 10.000 of 20.000 man. Dan begin je met een hele andere intentie”, vertelt Joshua. „Je hebt niets te verliezen en alleen maar zieltjes te winnen. Dat is een lekker gevoel.”

Die underdogpositie is er nu niet, beseft Joshua maar al te goed. „Het is totaal anders. Mensen komen met allemaal verwachtingen. Dat is wel spannend ja.”

Genieten

Voor het concert in de Ziggo Dome is Chef’Special van plan behoorlijk uit te pakken. „Tijdens festivals en clubshows kan je toch een beperkt aantal tracks spelen en vaak maar een uur. Nu kunnen we iets meer uitpakken en wat meer verschillende dingen doen”, aldus Joshua.

Wat dat betreft is het jammer dat de Ziggo Dome maar één keer gevuld kon worden. „Het voelt raar dat je zo veel tijd, liefde en energie in iets steekt en dat het daarna alweer over is”, zegt Joshua daarover. „We hebben natuurlijk nog wel de clubtour maar dat is heel anders. Zaak is voor ons om hier de volle twee uur van te genieten. Dat klinkt cliché maar dat is echt zo.”