Entertainment/Sterren
55356525
Sterren

Geschokte reacties op overlijden Halyna Hutchins: ’Compleet ontdaan door deze tragedie’

Halyna Hutchins

Halyna Hutchins

In Hollywood is geschokt gereageerd op het dramatische ongeluk op de set van de film Rust. Acteur Alec Baldwin heeft per ongeluk een dodelijk schot gelost met een vuurwapen. De 42-jarige directeur fotografie van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen.

Halyna Hutchins

Halyna Hutchins

De regisseur van de film, de 42-jarige Joel Souza, is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar.

„Iedereen is compleet ontdaan door deze tragedie”, meldt het productiebedrijf achter Rust in een verklaring aan The New York Post. „We betuigen de familie en geliefden van Halyna ons diepste medeleven en werken volledig mee aan het onderzoek van de politie van Sante Fe.”

Onder een laatste post op het Instagram-account van Hutchins, een filmpje waarin ze tijdens een vrije dag op de set gaat paardrijden, betuigen collega’s en andere betrokkenen inmiddels hun medeleven. Een van de reacties is van acteur Dwayne Johnson, beter bekend als The Rock. „Ik vind het zo, zo erg. Rust in vrede. Mijn liefde en kracht gaan naar jouw familie”, schrijft hij.

Op Twitter wordt de cameravrouw ook veelvuldig herdacht. Acteur Joe Manganiello, echtgenoot van actrice Sofia Vergara, zegt geschokt te zijn. „Ik had het geluk met Halyna te werken voor Archenemy. Een fantastisch talent en geweldig persoon. Ik kan niet geloven dat zoiets vandaag de dag kan gebeuren... een schot van een pistool uit de rekwisieten doodt een crewlid? Wat een afschuwelijke tragedie. Mijn hart gaat uit naar de familie.”

Acteur Elijah Wood laat ook van zich horen. „Absoluut verschrikkelijk nieuws over de cameravrouw, Halyna Hutchins. Mijn hart gaat uit naar haar familie”, twittert hij.

Tekst loopt door onder de video.

Filmregisseur Mike Flanagan in een bericht: „Mijn hart breekt. Dit is gewoon gruwelijk en vreselijk nieuws.”

Acteur en filmmaker Alex Winter betuigt in een post zijn medeleven voor de familie van Hutchins en schrijft ook: „Bemanning mag nooit onveilig zijn op de set en als ze dat zijn, is er altijd een duidelijk aanwijsbare reden waarom.”