Nieuws/Entertainment
553595
Entertainment

Paul van Vliet verlengt voorstelling tot eind mei

Paul van Vliet

Paul van Vliet

Cabaretier Paul van Vliet gaat tot eind mei door met het spelen van zijn laatste voorstelling ’Alleen op zondag’. Eerder maakte het 82-jarige theatericoon bekend dat hij de laatste voorstelling van de show eind december zou spelen. Maar hij heeft besloten, mede vanwege de grote vraag naar kaarten, het seizoen toch vol te maken.

Paul van Vliet

Paul van Vliet

Dat heeft de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar Van Vliet de voorstelling speelt, op de website gemeld. Na deze onemanshow zal de Hagenaar alleen nog voor incidentele voorstellingen het podium op gaan.

In totaal zal Van Vliet zijn voorstelling Alleen op zondag nog vijftien maal spelen. De laatste keer is op zondag 27 mei. De kaartverkoop voor deze laatste serie is vandaag van start gegaan.

Uitverkochte zaal

De Haagse cabaretier was de afgelopen vijf jaar met Alleen op zondag bijna honderd maal te zien, elke keer voor een uitverkochte zaal.

Van Vliet begon met cabaret toen hij in de jaren ’50 in Leiden rechten studeerde. Hij speelde daarna in diverse gezelschappen en richtte in de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag het kleine theater Pepijn op. Daarna speelde hij tientallen jaren onemanshows in binnen- en buitenland.

Populaire typetjes

De cabaretier maakte zichzelf onsterfelijk met populaire typetjes als Majoor Kees, Baron Taets van Avezaethe en Haagse Benny. Veel liedjes van Van Vliet werden hits, zoals Meisjes van dertien, Veilig achterop bij vader op de fiets of Pappa is blijven hangen aan de sixties.

Ook vertolkte Van Vliet rollen in diverse toneelstukken en musicals, zoals My Fair Lady en Liefdesbrieven, een voorstelling met Anne-Wil Blankers die meerdere malen werd verlengd.

Tevens ontving de cabaratier een groot aantal onderscheidingen en prijzen. Zo won hij een Gouden Harp, een Edison en cultuurprijzen van Den Haag, Rotterdam en Vlaanderen. Ook is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.