Nieuws/Entertainment
553681
Entertainment

Oprichter modehuis Hervé Léger overleden

Hervé Léger by Max Azria

Hervé Léger by Max Azria

Herve L. Leroux, oprichter van het Franse modehuis Hervé Léger is gisteren op 60-jarige leeftijd overleden. Dat maakte het Fédération de la haute couture et de la mode bekend.

Hervé Léger by Max Azria

Hervé Léger by Max Azria

Herve L. Leroux startte zijn carrière als kapper, maar rolde de modewerereld in met hulp van Karl Lagerfeld. Dankzij de ontwerper kwam Leroux te werken als ontwerpassistent bij Fendi en Chanel.

In 1985 startte Leroux zijn eigen label Hervé Léger. Het meest bekende ontwerp van het luxemerk is de ’bandage’-jurk, opgebouwd uit stroken stretchstof waarmee een zandloperfiguur wordt gecreëerd bij de drager. Ze worden ook vaak bodycon genoemd, een verwijzing naar body conscious (bewust van je lichaam). Eind jaren ’90 daalde de verkoop en werd het modehuis overgenomen door Max Azria.

Tussen 2004 en 2006 was Laroux creatief directeur bij Guy Laroche. Daarna lanceerde hij opnieuw een eigen merk. Onder de naam Hervé L. Leroux ontwierp hij couturejurken die in de smaak vielen bij sterren als Taylor Swift, Halle Berry, Celine Dion en Kristen Stewart.

Een aantal sterren reageerde op het overlijden van Léger met foto’s op Instgram.