Nieuws/Entertainment
553730
Entertainment

’Bob Weinstein haalt broer Harvey door het slijk’

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, die gisteren zijn functie bij The Weinstein Company neerlegde nadat The New York Times een misbruikverhaal over hem naar buiten had gebracht, is mogelijk door zijn broer aan de schandpaal genageld. Volgens The Post zou Bob Weinstein al jaren azen op de de functie van zijn broer.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Bob en Harvey runnen samen filmstudio The Weinstein Company, waarbinnen Harvey de hoogste functie bekleed. „Bob ziet Harvey al jaren liever vertrekken”, zegt een voormalig personeelslid. Diverse naasten beweren dat Bob The New York Times zelfs geholpen zou hebben om tot het vernietigende verhaal over zijn broer te komen waarin actrices Ashley Judd en Rose McGowan, en een aantal andere oud-werknemers, Harvey beschuldigen van misbruik.

„Bob wíl dat Harvey dit overkomt. Hij heeft het verhaal alleen maar groter gemaakt”, wordt er gespeculeerd tegen The Post. „De twee hebben een haat-liefdeverhouding. Er zijn eerder periodes geweest dat ze maanden aan een stuk niet met elkaar spraken. Bob probeert de studio nu over te nemen door Harvey er helemaal uit te drukken.”

Harvey en Bob Weinstein

Harvey en Bob Weinstein

Invloedrijk persoon

Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films zoals The King’s Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting. In het artikel van The New York Times spreken meerdere vrouwen over de handtastelijkheid van Weinstein, die acht vrouwen een financiële vergoeding zou hebben betaald om de zaken onder de pet te houden. Judd claimt zelfs dat hij haar vroeg of zij naar hem wilde kijken terwijl hij zich zou douchen.

De broertjes Weinstein zetten in 1979 entertainmentbedrijf Miramax op, dat ze in 1993 aan Disney verkopen. In 2005 beginnen ze vol overgave met The Weinstein Company. Harvey krijgt alle credits voor de reeks Oscars die binnenkomen, terwijl Bob achter de schermen voor de successen zorgt. Of de jaloezie hem daadwerkelijk teveel is geworden moet nog blijken.