Nieuws/Entertainment
553771
Entertainment

Kamps & Kamps maken weer show met kerst

Kamps & Kamps in schouwburg van Tilburg in 2009

Kamps & Kamps in schouwburg van Tilburg in 2009

De broers Tim en Wart Kamps staan in december voor het eerst in ruim twee jaar weer als duo op het podium. Het tweetal gaat samen met acteurs Peter van Rooijen (Circus Treurdier) en Hanneke Drenth (Dames voor na vieren) de voorstelling Jesus Christ Karaoke Bar spelen.

Kamps & Kamps in schouwburg van Tilburg in 2009

Kamps & Kamps in schouwburg van Tilburg in 2009

Het stuk, waarin elke avond een speciale gast zijn of haar opwachting zal maken, is in de kerstvakantie negentien keer te zien in Theater Bellevue in Amsterdam. In de voorstelling keert Jezus (Tim Kamps) terug op aarde om een karaokebar te runnen. De zaak loopt echter slecht en tot overmaat van ramp heeft Jezus geld geleend bij de verkeerde mensen.

Het is de tweede maal dat Kamps en Kamps samen een speciale show ontwikkelen voor de decembermaand. Drie jaar geleden maakten zij samen met hun vroegere artistieke partner Bor Rooyackers een kerstvoorstelling waarin zij terugblikten op hun eigen successen.

Het trio won in 1998 het Amsterdams Kleinkunst Festival, maar besloot na tien jaar en vijf programma’s uit elkaar te gaan. Na de eerste kerstvoorstelling, met Rooyackers, werkten de broers Kamps onder meer aan twee seizoenen van de succesvolle VPRO-serie Missie Aarde.

Amsterdams Kleinkunst Festival

Jesus Christ Karaoke Bar is een productie van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue. De kaartverkoop is vandaag van start gegaan.

Kamps en Kamps zijn niet de enige cabaretiers die in de kerstperiode met een speciale show komen. Zo maakt Paul Haenen al twintig jaar een speciale anti-kerst-voorstelling rond zijn alter ego Margreet Dolman.