Nieuws/Entertainment
55997469
Entertainment

Tiger Woods crashte door veel te hoge snelheid

Golficoon Tiger Woods reed bijna het dubbele van de maximaal toegestane snelheid toen hij in februari met zijn SUV over de kop sloeg en zwaargewond raakte. Volgens sheriff Alex Villanueva van Los Angeles County reed hij tegen de 140 kilometer per uur.

„De belangrijkste oorzaak van dit verkeersongeval was het rijden met een veel te hoge snelheid op deze weg, waardoor het niet mogelijk was de bocht te nemen”, aldus Villanueva. In de SUV bevond zich een zwarte doos die de politie heeft kunnen uitlezen. Onderzoeker James Powers meldde dat Woods ten tijde van het ongeval het gaspedaal is blijven indrukken en geen enkele keer op de rem trapte. „Het zou erop kunnen wijzen dat hij in paniek per abuis het verkeerde pedaal heeft ingeduwd. Dat schijnt wel vaker voor te komen”, aldus Powers.

Woods raakte op 23 februari zwaargewond bij een eenzijdig ongeval in zijn SUV, waarbij hij meerdere keren over de kop sloeg en door de brandweer uit zijn voertuig moest worden bevrijd. Hij werd met spoed geopereerd aan enkele open breuken aan zijn rechterbeen en een verbrijzelde enkel. Zijn rechterbeen en -enkel werden door het ongeval verbrijzeld waarna hij met spoed geopereerd moest worden. Woods herstelt momenteel thuis in Florida, maar het is de vraag of hij ooit kan terugkeren in de sport die hij jarenlang domineerde.

Woods won in zijn carrière 82 proftoernooien, waarvan vijftien majors. In 2019 bekroonde hij een comeback na tal van operaties aan knie en rug met zijn vijfde titel in de Masters.