Nieuws/Entertainment
56117968
Entertainment

Neil Young is klaar met Facebook

Neil Young

Neil Young

Neil Young heeft het helemaal gehad met Facebook. De rocker heeft zijn account uit protest verwijderd, omdat het platform niks lijkt te doen tegen de verspreiding van nepnieuws. Bovendien stoort het Neil dat Facebook tegen ’rechts-extremistische groepen aanschurkt’.

Neil Young

Neil Young

Vorige maand dreigde Young het sociale platform al gedag te zeggen. Op het account van de muzieklegende, Young Archives, leverde hij toen al kritiek op het medium. „Facebook geeft je meer dan je wilt en dat is niet goed. Veel berichten bevatten zeer slechte desinformatie over politieke campagnes en advertenties met regelrechte leugens”, schreef hij.

In een nieuwe post op zijn site legt Young uit dat met de sponsoring van het jaarlijkse gala van de Federalist Society de maat vol is voor hem. De rechtse club steunt de conservatieve rechter Brett Kavanaugh in zijn gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten.

„Deze gang van zaken, samen met het nepnieuws dat met medeweten van Facebook regelmatig aan gebruikers wordt getoond, heeft ons ertoe gebracht ons beleid opnieuw te evalueren en te wijzigen” laat Neil weten. „Ik vind niet dat een sociale site duidelijke politieke verplichtingen moet aangaan.”