Nieuws/Entertainment
564674850
Entertainment

’Drugshandel Grives hoe dan ook strafbaar’

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives

Ook als actrice Imanuelle Grives zondag op het Belgische festival Tomorrowland een rol als drugshandelaar zou hebben voorbereid, heeft zij strafbare feiten gepleegd. Dat zegt het Openbaar Ministerie van Antwerpen over de 34-jarige Nederlandse die zondag werd gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives

Grives zit in de gevangenis van Antwerpen in afwachting van een besluit in de raadkamer vrijdag over verlenging van haar aanhouding. Volgens een woordvoerder van het OM wordt nog onderzocht of haar verklaring, waarin ze toegeeft drugs te hebben verkocht omdat ze een rol aan het voorbereiden was, ’kan kloppen’. „Het is een heel dubbel verhaal. Het blijven strafbare feiten.”

De actrice werd tijdens een controle door speciale politieteams aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar Airbnb-adres zijn drugs gevonden.

De raadkamer kan vrijdag besluiten de aanhouding met een maand te verlengen, of haar onder elektronisch toezicht te stellen door middel van een enkelband. Het is ook mogelijk dat ze haar proces in Nederland mag afwachten. Volgens de woordvoerder van het OM is het nog te vroeg om al een datum voor het proces vast te leggen.

In januari veroordeelde de rechtbank in Antwerpen 17 drugsdealers die vorig jaar op Tomorrowland werden opgepakt tot celstraffen tot twee jaar, waarvan een deel voorwaardelijk. Daar waren twee Nederlanders bij.

Grives maakte haar debuut in de speelfilm Alleen maar nette mensen. Sindsdien was zij onder meer te zien in Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Celblok H. Ook deed de actrice mee aan Wie is de mol?.