Nieuws/Entertainment
567159935
Entertainment

Opbrengst nieuwe Terminator valt tegen

Arnold Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger.

Terminator: Dark Fate heeft in het openingsweekend het meeste geld opgebracht in de bioscopen in Noord-Amerika, maar de opbrengst valt wel tegen. Dat meldt Comscore, het bedrijf dat statistieken over bioscoopbezoek bijhoudt. De nieuwe Terminator was wel de best lopende film van het weekend.

Arnold Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger.

Analisten hadden volgens financieel persbureau Bloomberg verwacht dat de film zeker 30 miljoen dollar zou opbrengen in het eerste weekend. Sommigen dachten zelfs aan 40 miljoen. Nu blijkt uit voorlopige cijfers dat de teller blijft steken bij 29 miljoen dollar.

Voor Paramount Pictures moet de opening een flinke teleurstelling zijn. De filmstudio had veel moeite gedaan om de legendarische reeks nieuw leven in te blazen. Hoofdrolspelers van het eerste uur Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton waren van stal gehaald. Daarnaast was er een budget van 185 miljoen dollar beschikbaar gesteld en werd er ook ruim geïnvesteerd in een promotie-offensief.

Volgens Box Office Mojo, een website die goed is ingevoerd in de financiële kant van de filmindustrie, hoeft Paramount niet te wanhopen. Verwacht wordt dat Terminator: Dark Fate, een sequel van Terminator 2: Judgment Day uit 1991, uiteindelijk gewoon een kassucces gaat worden.