Entertainment/Sterren
569093053
Sterren

Paul de Leeuw denkt dat hij weleens te ver is gegaan: ’Je gaat soms over grens’

Paul de Leeuw kan zich voorstellen dat collega’s hem in het verleden hebben ervaren als intimiderend. De presentator vertelt zondagavond in Boerderij van Dorst dat hij vroeger ’best irritant en naar’ kon zijn tijdens zijn werk.

„Dat is nu veel minder”, zegt De Leeuw. „Je streeft naar het perfecte, het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme.” De presentator vertelt dat hij zijn collega’s bovendien vaak een ’beetje aan het pesten’ was voordat hij opging. Dat deed hij naar eigen zeggen om ’zichzelf scherp te krijgen’.

De Leeuw kan zich dan ook voorstellen dat dat misschien als intimiderend is ervaren. „Ik denk dat ik sowieso intimiderend kan overkomen, omdat ik veel ben en veel praat en altijd het hoogste woord voer.” Hij denkt dat hij best weleens te ver is gegaan. „Je gaat over de grens soms en dan moet je gecorrigeerd worden.”

De aflevering is opgenomen voor het vrijdagavond verschenen artikel in de Volkskrant waarin tientallen oud-medewerkers van De Wereld Draait Door over ’grensoverschrijdend gedrag’ van presentator Matthijs van Nieuwkerk praten. DWDD werd gemaakt door BnnVara, de omroep waar De Leeuw ook jaren heeft gewerkt.