Entertainment/Film
579799163
Film

Opnames Mad Max-prequel in juni van start

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy

Regisseur George Miller begint in juni met de opnames van Furiosa, de prequel op zijn Mad Max: Fury Road uit 2015. De film wordt opgenomen in de Australische staat New South Wales, liet de filmmaker dit weekend weten.

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy speelt de titelrol in Furiosa. De The Queen’s Gambit-actrice neemt daarmee het stokje over van Charlize Theron, die het personage speelde in Fury Road. Die film maakte weer onder deel uit van de Mad Max-reeks die in 1979 startte met Mel Gibson in de rol van Max, een politieagent in een post-apocalyptische wereld waarin motorbendes de macht over dreigen te nemen.

Alhoewel Theron helemaal achter Millers plannen staat om het verhaal van Furiosa verder te vertellen, liet ze vorig jaar aan The Hollywood Reporter weten dat het een bittere pil is om de rol over te dragen. „Luister, ik respecteer George volledig, zeker na Fury Road”, aldus de actrice destijds. „Hij is meesterlijk, en ik wens hem het allerbeste. Maar het is zeker een beetje hartverscheurend. Ik hou zo van dat personage, en ik ben dankbaar dat ik onderdeel was van haar creatie. Ze is iemand aan wie ik altijd ben blijven denken.”

Furiosa moet in juni van 2023 in de bioscopen te zien zijn. Eerder werd al bekend dat ook Chris Hemsworth en Yahya Abdul Mateen II te zien zijn in de film.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo