Nieuws/Entertainment
580320458
Entertainment

Boudewijn de Groot zingt voor de laatste keer op tv

Boudewijn de Groot neemt dit jaar afscheid van het podium. De 75-jarige zanger wil daarnaast ook niet meer optreden op televisie. „Dit is de laatste keer dat ik zingend op televisie kom”, zei De Groot donderdag in De Wereld Draait door. De zanger trad vervolgens op met de gelegenheidsformatie Vreemde Kostgangers, met Henny Vrienten en George Kooymans.

Eerder werd bekend dat De Groot klaar is met optreden. De zanger vertelde donderdag dat dit vooral komt doordat hij tegenwoordig een stuk meer last heeft van de zenuwen. „Ik merk naar mate ik ouder word het me steeds meer moeite kost en de stress wordt ontzettend groot. Vooral in de aanloop naar tours toe krijg ik last van slapeloze nachten en heb ik opeens sinds vijftig jaar last van zenuwen. Dat had ik vroeger nooit”, legde hij uit.

De zanger is niet klaar met het schrijven van muziek, maar wel met het geven van concerten. „Wat mij betreft, schrijf ik een liedje en dan is het klaar.”

De Vreemde Kostgangers trapt de laatste tournee volgende week af en reist dan een paar maanden langs verschillende zalen door het land.