Nieuws/Entertainment
583325647
Entertainment

Beau verslaapt zich door zomertijd voor muntslag ALS

Beau van Erven Dorens heeft zich zondagochtend verslapen door het ingaan van de zomertijd. De presentator zou om 8.30 uur de eerste munt slaan ter ere van de nieuwe campagne van Stichting ALS Nederland in de Grote Kerk in Dordrecht, maar had door het verschoven uur door zijn wekker heen geslapen.

Hierdoor startte het programma een uur later en vond het slaan van de munt om 9.30 uur plaats. Samen met Astrid Wagner, die haar broer Oscar verloor aan ALS, slingerde Beau aan de historische muntpers in Dordrecht.

Het is niet de eerste keer dat Beau zich inzet voor Stichting ALS. „Ik heb meerdere mensen met ALS ontmoet en met eigen ogen de impact van deze ziekte gezien”, aldus de programmamaker. Hij draagt de stichting naar eigen zeggen een warm hart toe.

Uurwerk

De nieuwe campagne heet Geen tijd te verliezen en vond opzettelijk plaats op de eerste dag dat de zomertijd in is gegaan. Dat deze dag voor iedereen een uurtje korter duurt, is volgens de stichting symbolisch voor mensen met ALS. Met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen, hebben patiënten volgens de organisatie een weinig rooskleurige toekomst.

Ook op de munt staat het vervliegen van de tijd centraal, door het ontwerp van de klok. Op de voorzijde staat een afbeelding van een klok, die is gemaakt met een speciaal effect. Door de munt vanuit verschillende hoeken te bekijken, lijkt het alsof de wijzer beweegt. De keerzijde toont een gedetailleerde weergave van een uurwerk.

In totaal worden er 5000 van deze munten gemaakt, die vanaf zondag te bestellen zijn op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.