Nieuws/Entertainment
584062542
Entertainment

Na corona werd zij plasmadonor

Alyssa Milano: ’Ik had het gevoel dat ik doodging’

Via een emotioneel bericht op sociale media heeft Alyssa Milano laten weten een paar zware maanden achter de rug te hebben. De actrice liet weten positief te zijn getest op het coronavirus en zich daardoor een tijd lang hondsberoerd voelde.

De 47-jarige Milano postte een foto waarop ze te zien is aan een ventilator. „Zo lag ik er op 2 april bij, nadat ik me al twee weken superslecht voelde. Ik heb me nog nooit zo beroerd gevoeld. Alles deed pijn. Het was alsof er een olifant op mijn borstkast zat. Ik kon nauwelijks ademen en kon geen eten binnenhouden. In twee weken viel ik 4 kilo af. Ik was compleet in de war en had hevige hoofdpijn. Ik had alle symptomen van COVID-19, maar de twee testen die ik daarvoor deed vielen negatief uit”, aldus Alyssa.

De actrice bleef zich slecht voelen en deed nog een aantal testen. „Ik deed de anti-stoffentest, waarna ik me iets beter voelde. Ook die test kwam negatief terug. Nadat ik me inmiddels al ruim vier maanden niet oké voelde, besloot ik nog een keer door de mallemolen te gaan. Waaruit bleek dat ik toch positief getest werd COVID-19. Hiermee wil ik jullie alleen maar laten weten dat dit virus GEEN hoax is. Dit is bloedserieus. Ik had het gevoel dat ik doodging, zo heftig waren de symptomen.”

„Nu ik genezen ben van het virus, doneer ik mijn plasma aan de wetenschap in de hoop dat daardoor wellicht een leven gered kan worden. Nogmaals, ik kon helemaal niets meer toen ik ziek was. Mijn lichaam was verdoofd en deed tegelijkertijd enorm veel pijn. Zorg goed voor jezelf en anderen. Draag een mondkapje, houd afstand en was je handen. Alsjeblieft.”

Ondermeer actrice Reese Witherspoon reageerde op Alyssa’s bericht. „Oh lieverd, wat verschrikkelijk dat je zo ziek was. Maar tegelijkertijd wil ik je bedanken voor dat wat je ons leert en meegeeft. Dit is wat we nu nodig hebben.”