Nieuws/Entertainment
585990440
Entertainment

Will.i.am van vlucht afgeschopt door ’racistische’ steward

Will.i.am.

Will.i.am.

Black Eyed Peas-frontman Will.i.am zegt door een stewardess van zijn vlucht afgeschopt te zijn, omdat hij zwart is. Uiteindelijk moest hij zelfs uit het vliegtuig geëscorteerd worden door vijf politieagenten. Dat onthult de rapper op Twitter.

Will.i.am.

Will.i.am.

De muzikant zat op een vlucht van Brisbane naar Sydney, toen de stewards passagiers vroegen om zich voor te bereiden op de landing en hun apparatuur weg te stoppen. Volgens Will.i.am hoorde hij de mededeling niet, omdat hij zijn koptelefoon ophad. Daardoor bleef hij dus rustig wegtikken op zijn laptop. De stewardess zou daarna erg boos zijn geworden op de zanger, ook al probeerde die nog zijn laptop weg te stoppen. De piloot belde daarop naar het vliegveld om een politie-escorte te verzoeken klaar te staan.

Volgens Will.i.am. gaat het hierbij om racisme. „Ik wil niet geloven dat ze racistisch is. Maar ze was duidelijk enkel gefrustreerd bij mensen met een kleurtje.” Hij spreekt de steward aan met de hashtag #RacistFlightattendant, en tweette zelfs de naam en het nummer van het personeelslid.