Entertainment/Film
588367560
Film

Filmrecensie

Armetierig formulewerk in ’Hart op de juiste plek’

— Wat: komedie, romantiek

— Regie: Bob Wilbers

— Met: Stijn Fransen, Jan Versteegh, Irene Moors

Stijn Fransen in ’Hart op de juiste plek’

Stijn Fransen in ’Hart op de juiste plek’

Een beetje Nederlandse romkom heeft het woordje ‘hart’ in de titel. En ja hoor, na Hartenstraat, Mannenharten, Pak van mijn hart en Hartenstrijd kunnen we er weer één bijschrijven. Het is Hart op de juiste plek van regisseur Bob Wilbers.

Stijn Fransen in ’Hart op de juiste plek’

Stijn Fransen in ’Hart op de juiste plek’

„Nee, we hebben geen open relatie!” schreeuwt Yvonne tegen haar vriend wanneer hij opbiecht een affaire te hebben met zijn bazin. De hippe trendwatcher – gespeeld door GTST-popje Stijn Fransen - pakt haar koffers, verlaat Rotterdam en trekt weer in bij haar moeder op het platteland. Niet alleen loopt ze daar al gauw haar goedzakkige ex Luuk (Jan Versteegh) tegen het lijf. Ook ontdekt Yvonne dat het dorp verscheurd wordt door een vermeende familievete rond een aangereden prijsstier.

Net als het geslaagde Weg van jou (2017) probeert ook Hart op de juiste plek drama, romantiek en humor te peuren uit de tegenstellingen tussen de bruisende grote stad en het rustieke platteland. Helaas faalt Wilbers’ opzet jammerlijk. Het script waarmee de regisseur diende te werken is lui en ongeïnspireerd. Zijn fletse cast - bestaand uit louter soapies, tv-sterren en andersoortige BN’ers - genereert bar weinig vonken. En ook de humor is pijnlijk onleuk: een trendwatcher die priklimonade moet testen die lekkere geurtjes verspreidt als je een boertje laat?

In de basis mag deze zwijmelaar het hart dan op de juiste plek hebben; het eindresultaat is armetierig formulewerk, zonder veel liefde en originaliteit gemaakt.

✭✭ (2 sterren uit 5)