Entertainment/Film
589231866
Film

Regisseur Mocro Maffia komt met nieuwe actiefilm

Tarikh Janssen, Gijs Blom, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat gaan de hoofdrollen spelen in een grote nieuwe Nederlandse actiefilm. De opnamen van Invasie, zoals de film heet, beginnen deze zomer en vinden voor een groot deel plaats in het Caribische deel van het koninkrijk. Dat hebben distributeur Dutch FilmWorks en producent Storytellers woensdag bekendgemaakt op het festival van Cannes.

In de speelfilm worden Curaçao en Aruba aangevallen. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers in opleiding het verschil zien te maken. Terwijl de marinierskazerne onder vuur ligt, het luchtruim op slot gaat en de Nederlandse ambassadeur geëvacueerd wordt, vinden de gezworen vrienden en mariniers zichzelf in een race tegen de klok.

Invasie wordt geregisseerd door Bobby Boermans, die meewerkte aan Mocro Maffia en de populaire NPO-serie Hoogvliegers maakte. Het script is van Philip Delmaar en Lucas de Waard. De rest van de cast wordt in een later stadium bekendgemaakt.

De actiefilm wordt gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Marine, die de opnames logistiek en materieel ondersteunt. Dutch FilmWorks brengt Invasie in 2023 in de bioscoop.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop