Entertainment/Sterren
595201777
Sterren

Robert Downey Jr. rouwt om assistent

De assistent die Robert Downey Jr. tijdens zijn laatste 22 films bijstond is maandag overleden. De acteur maakt donderdag op Instagram bekend dat Jimmy Rich op 52-jarige leeftijd is omgekomen bij een verkeersongeluk.

„Dit is een vreselijke tragedie”, schrijft Downey Jr. bij een foto van Rich. „Hij was een maat, mijn rechterhand, een oom voor onze kinderen en geliefd door iedereen die zijn unieke karakter en humor kenden. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, vrienden, collega’s en alle fans die hem kenden als de man die me bijstond in elke fase van mijn ontwenning, leven en carrière.”

Veel andere sterren uit de Avengers-films reageerden op de post. Mark Ruffalo zei: „Ik kende hem bijna net zo lang als ik jou ken Robert. Het is hartverscheurend dat hij de wereld heeft verlaten. Jimmy, je zal gemist worden. Dank dat je altijd eerlijk was, en zo’n lichtend voorbeeld was voor zoveel mensen. Dit is een verdrietige dag.” Josh Brolin liet weten: „Ik heb hier geen woorden voor. Alleen tranen en dankbaarheid voor wie hij was.” En Jeremy Renner noemde de dood van Rich „een vreselijk verlies.”

Chris Evans schreef een eigen post na de dood van Rich. „Ik ben sprakeloos. Jimmy Rich was als geen ander. Hij liet een onuitwisbare indruk achter bij iedereen die hij ontmoette. En helemaal bij mijn brother Robert Downey. Ze waren onafscheidelijk.” Captain America riep zijn volgers op een boodschap achter te laten op de social media van Downey Jr. „om hem te laten zien hoeveel mensen van hem houden en er voor hem zijn tijdens deze ongelooflijk moeilijke tijd.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo