Entertainment/Sterren
598646137
Sterren

Tv-ster Peter Gillis: ’Ik sta op een dodenlijst’

Peter Gillis en zijn vriendin Nicol.

Peter Gillis en zijn vriendin Nicol.

Peter Gillis staat op een dodenlijst. Dat onthult de tv-ster, die met zijn vakantieparkenbedrijf Oostappen Groep Vakantieparken jarenlang in de Quote 500 stond, in zijn eigen biografie.

Peter Gillis en zijn vriendin Nicol.

Peter Gillis en zijn vriendin Nicol.

De politie van België, waar Gillis woont, vertelde hem van de dodenlijst in 2020, een dag nadat hij was gewaarschuwd door de politie in Eindhoven. „Die heeft wel verteld van: Peter, ze willen je doodschieten. Dat hadden ze in Eindhoven niet verteld. Dus dat was wel even schrikken”, vertelt Gillis, die bekend werd door de SBS-realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa in gesprek met het AD.

In Eindhoven ’werd eigenlijk een beetje verteld – niet echt een open verhaal – dat ik toch gevaar liep en dat ik goed moest opletten. Ze vroegen of ik vijanden had”, aldus Gillis.

De politie kon hem wel vertellen dat de bedreiging niet door zijn realityserie kwam. „Ik ben niet echt de persoon om bang te zijn, maar toen ik het hoorde moest ik toch wel even drie keer slikken.” Gillis zegt nu ’gewoon’ weer verder te gaan met zijn leven. „Achterom kijken deed ik mijn hele leven al.” De politie Eindhoven kan het nieuws van de dodenlijst niet bevestigen.

De biografie van Gillis komt op 2 november uit.