Entertainment/Sterren
601849128
Sterren

Gaat boycot te ver?

’Collega’s mogen liedjes Marco Borsato niet meer zingen’

Marco Borsato in betere tijden.

Marco Borsato in betere tijden.

Hoe aan de kant gezet kun je zijn!? Al bijna anderhalf jaar, sinds hij in opspraak kwam, horen we niets meer van of over Marco Borsato. Leontine is voorgoed bij hem weg, optreden doet hij niet meer en op de radio worden zelfs zijn liedjes niet meer gedraaid. Zoals Tineke de Nooij onlangs opmerkte over dat laatste: „Beláchelijk!” En het gaat nog verder.

Marco Borsato in betere tijden.

Marco Borsato in betere tijden.

In een nieuw Nederlands-Belgisch televisieprogramma is het de bedoeling dat ónze sterren Vlaamse liedjes zingen en, u raadt het, hun Belgische collega’s Nederlandse. Voor het hele project, dat twee landen aan de buis moet kluisteren, heeft iemand de titel Tulpen uit Antwerpen bedacht. Echt waar.

Onder anderen Danny de Munk en René Froger doen mee, net als Belgische grootheden als Willy Sommers en Cleymans & Van Geel. Buddy Vedder is de gastheer, samen met de Vlaamse presentatrice Kat Kerkhofs.

Voeten in de aarde

Ook van de partij tijdens de opnamen in de Antwerpse Zuiderkroon is de in zowel Nederland als Vlaanderen bekende alleskunner Bart Peeters (63). Het had nog heel wat voeten in de aarde voordat zijn setlist door de beugel kon.

Hij vertelt in Dag allemaal: „Ik wilde graag Dromen zijn bedrog van Marco Borsato zingen, maar van de ploeg van RTL 4 mocht dat niet. Omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen Marco loopt. Ik stelde daarna voor Drank & drugs van Lil Kleine (en Ronnie Flex, red.) te coveren, maar ook dat lag moeilijk, omdat tegen hem een klacht loopt wegens mishandeling. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een nummer van Herman van Veen.

Dat líjkt een veilige keuze, vooralsnog, in een tijd waarin niets meer zeker is.

Reactie RTL

In een reactie aan De Telegraaf bevestigt RTL de woorden van Bart Peeters: „Er zijn toen inderdaad meerdere nummers besproken. Ook die van Marco Borsato en Lil Kleine. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het nummer van Herman van Veen. De afwegingen in dit soort situaties zijn soms lastig. Op dat moment en voor dit programma, leek dit de beste keuze.”

Bart Peeters

Bart Peeters