Nieuws/Entertainment
607432342
Entertainment

Andrew: welke rol speelde prins William?

Prins William

Prins William

Dat prins Andrew het bij een groot publiek verbruid heeft, moge duidelijk zijn. Dat prins William sowieso al geen fan van zijn oom was, blijkt nu. De tweede in de lijn van troonopvolging blijkt een grote rol te hebben gespeeld bij het neerleggen van de koninklijke functie van prins Andrew.

Prins William

Prins William

Het zou namelijk prins William zijn die het eerst het idee heeft opgeworpen dat prins Andrew uit het publieke leven moest verdwijnen. „Dat is het enige juiste om te doen”, zou hij gezegd hebben volgens een insider. Zijn voorstel kwam op een moment dat de druk op prins Andrew vanwege zijn betrokkenheid met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein tot een hoogtepunt kwam, na het rampzalige interview van Andrew met de BBC.

Sowieso zou William geen grote fan van zijn oom zijn. De zoon van prins Charles wordt steeds meer bij grote beslissingen betrokken en had dan ook een behoorlijke vinger in de pap.

Queen geïrriteerd

Ook queen Elizabeth kon zich in het standpunt van haar kleinzoon vinden. Zij was op haar beurt geïrriteerd omdat naar buiten kwam dat zij het interview zou hebben goedgekeurd. Zij zou echter amper van het interview afgeweten hebben, laat staan dat zij van ’de details’ - zoals het niet vooraf voorleggen van de vragen? - op de hoogte zou zijn geweest.

Troonopvolger prins Charles zou eveneens een stevig standpunt inzake zijn jongere broer hebben ingenomen. Wat hem betreft komt prins Andrew nooit meer terug in het publieke domein. Iets waar de prins zelf nog wel op hoopte: door met de FBI te gaan praten wil hij zijn blazoen zuiveren en voor eens en voor altijd uit de wereld helpen dat hij seks zou hebben gehad met Virginia Giuffre Roberts. Hij zou daarvoor zelfs zijn contacten hebben aangeboord.

Vervroegd pensioen

Maar de insider van het paleis denkt dat prins Andrew zich opnieuw vergaloppeert. „Ik zie het niet gebeuren dat Charles dat ooit zou toestaan. En velen binnen het paleis willen hem nu gewoon weghebben van het toneel - klaar. Het komt effectief neer op een vervroegd pensioen.”