Nieuws/Entertainment
610763620
Entertainment

Vastgoedbaas krijgt straf voor mishandelen Tim Hofman

De 75-jarige Nijmeegse vastgoedmagnaat Ton H. moet een boete van 1250 euro betalen voor het mishandelen van presentator Tim Hofman. H.'s 43-jarige zoon is woensdag door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Hofman liep door de mishandeling een gebroken kaak op en kon maandenlang niet werken.

Hofman liep in augustus 2017 met een cameraploeg het kantoor van de vastgoedondernemer binnen om opnames te maken voor het BNNVARA-programma #BOOS. Zonder toestemming werd er gefilmd. Hofman reageerde niet op herhaalde verzoeken om te vertrekken. Plotseling kwam de zoon uit zijn kantoor gestormd. Hij ging Hofman te lijf en mishandelde ook een cameraman. Daarna is geduwd en getrokken.

De rechter acht vader en zoon schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Volgens de rechter ging de zoon "buiten alle proporties over de schreef". Dat Hofman niet luisterde naar verzoeken om te stoppen en te vertrekken "rechtvaardigt het gedrag van beide mannen in geen enkel opzicht", aldus de rechtbank.

De zoon heeft een zwaardere straf gekregen dan zijn vader, omdat hij de zaak liet escaleren. Hij is ook al eerder veroordeeld voor mishandeling. De vastgoedbaas zelf heeft na het incident meermalen excuses aangeboden aan Hofman en een schadevergoeding voorgesteld. Omdat hij bovendien een blanco strafblad heeft, legt de rechter hem niet de geëiste werkstraf van 140 uur op.

H. en zijn zoon overwegen in hoger beroep te gaan, zeiden zij woensdag.

Een woordvoerder van BNNVARA laat aan De Telegraaf weten: „We zijn tevreden met de veroordeling. Het recht heeft z’n loop gehad. Over de vergoeding van Tims schade zijn partijen nog in overleg. Hopelijk kan dat ook nu snel worden afgerond.”