Nieuws/Entertainment
61123
Entertainment

Zondag om 14.49 uur laatste teken van leven...

Masmeijer in Monaco spoorloos VERDWENEN

Grote zorgen om FRANK MASMEIJER (55). De in opspraak geraakte presentator is voor zijn hele omgeving al enkele dagen onvindbaar. Sinds zondag is hij niet meer telefonisch bereikbaar en ieder spoor loopt dood in Monaco, waar hij zei ’voor zaken’ te zijn en ’nog een paar dagen extra nodig had.’ Op een afspraak in Nederland kwam hij dinsdag niet opdagen…

Waar is FRANK MASMEIJER? Dat is momenteel binnen zijn vriendenkring De Grote Vraag. De van cocaïnesmokkel verdachte oud-presentator is voor iedereen van de aardbodem verdwenen. Sommigen maken zich zorgen en hopen dat hem niets is overkomen. Ook bij een afspraak die Privé afgelopen dinsdag met hem had, kwam hij niet opdagen, wat niets voor hem is…….

Niemand, zelfs zijn vrouw SANDRA niet, weet momenteel het antwoord op de vraag waar de gevierde quizmaster van weleer momenteel uithangt. Zijn telefoon lijkt dood, op een afspraak kwam hij dinsdag niet opdagen zonder daarna ook iets van zich te laten horen, zijn whatsapp checkte hij vorige week voor de laatste keer en geen mens krijgt nog contact met hem.

Het spoor loopt dood naar Frankrijk, vorige week zou hij nog in Monaco zijn gezien. Met welke reden hij zich daar ophield, en met wie, is onduidelijk.

,,Ik maak me grote zorgen’’, zegt een goede vriend van de voormalig showmaster, die liever niet met zijn naam in de krant wil. ,,Dit is niets voor hem. Een paar dagen geen contact met hem krijgen, ondanks alle telefoons die hij heeft, dat is wel eerder voorgekomen. Maar altijd laat hij na een paar dagen wel weer van zich horen. Nu duurt het echter al een week! En niemand krijgt hem nog te pakken! Ik ben zo bang dat hem iets ergs overkomen is…’’

Geheim

Wat we wel weten: Frank had aangekondigd een paar dagen naar het buitenland te gaan. Dat deed hij vaker, ook zonder zijn Sandra. Het is in het wereldje bepaald geen geheim dat het huwelijk van de Masmeijers niet veel meer voorstelt.

Afgelopen zomer werd hij in Frankrijk ook al gefotografeerd met een andere vrouw. Hij ontkende iets te hebben met deze dame, maar Sandra’s vrouwelijke intuïtie vertelde haar iets anders. Sinds Frank in verband werd gebracht met een grootscheepse cocaïnesmokkel in de haven van Antwerpen is het gedaan met hun voor de buitenwereld altijd zo gelukkige huwelijk. Vijfentwintig jaar waren ze samen toen Masmeijer een half jaar in voorarrest zat. Sinds hij voorlopig op vrije voeten is, verkeert het huwelijk overduidelijk in zwaar weer. De halve tijd weet Sandra niet waar haar man uithangt - ook van zijn zomervakantie met de onbekende vrouw wist zij niet - en ook nu heeft zij geen idee wat er met hem aan de hand kan zijn. Desondanks heeft ze nog geen aangifte van vermissing gedaan. Zoals gezegd, ze weet wel vaker niet waar hij uithangt.

,,Ik heb hem nog één keer aan de lijn gehad’’, vertelt zijn vriend uit Amsterdam. ,,Dat was afgelopen weekend. Toen zei Frank dat hij nog iets meer tijd nodig had op de plek waar hij zat. Maar daarna werd het stil en bleef het stil. Zijn telefoon heeft hij zondag om 14.49 uur voor het laatst gecheckt. Het is een heel raar verhaal, want hij is altijd in de weer met een van zijn mobieltjes.’’

Dat ondervond ook een verslaggever van Weekblad Privé die afgelopen dinsdag een afspraak met hem had. Wie er al arriveerde op de afgesproken plek – een horecagelegenheid in het Noord-Hollandse Laren – niet de robuuste tv-ster.

Frank had met reporter EDWIN BREDIUS willen spreken over zijn lopende rechtszaak in België. Over enkele dagen lijkt de Officier van Justitie daar eindelijk zijn strafeis neer te gaan leggen tegen in elk geval een groot deel van de in totaal 27 verdachten die in de smokkelzaak worden vervolgd. Er zou zo eindelijk schot zitten in de zaak die in oktober 2014 begon toen de nietsvermoedende Masmeijer, voor het oog van Sandra en zijn twee dochters, door een klein legertje politiemensen van zijn bed werd gelicht en in de boeien geslagen.

Cokesmokkel

Frank Masmeijer bleef de beschuldigingen over zijn aandeel in de cokesmokkel halsstarrig ontkennen. Een neef van Sandra Masmeijer, werkzaam in de Antwerpse haven, zou echter tegenover justitie hebben verklaard dat Frank hem geld bood om de cocaïne met een waarde van ettelijke miljoenen uit het schip en om de douane heen te loodsen.

Frank wilde over de geruchtmakende affaire, die hem hoe dan ook danig in opspraak bracht, nog wel wat zeggen. Afspraken met Privé werden door omstandigheden twee keer verplaatst, maar de laatst geplande ontmoeting op dinsdag werd door hem niet afgezegd. En ook volgde er in de dagen daarna geen enkele verklaring waarom hij zonder afwezigheidsbericht niet verscheen.

Saillant is dat een belangrijke medeverdachte van Masmeijer, de 21-jarige YOUNES ’EL MAGICO’ EL B., eind vorig jaar werd ontvoerd. Na circa vijf weken wist hij - in Frankrijk - aan zijn belagers te ontsnappen. Er werd toen niet bekendgemaakt of er, zoals wel werd geëist, miljoenen aan losgeld is betaald.

Ingesproken bandje

Masmeijer is enkele weken geleden van advocaat gewisseld. MR. VINCKE uit Gent is zijn huidige raadsman, maar ook die zegt zijn cliënt al ruim een week niet meer gezien of gesproken te hebben.

Pogingen hem te pakken te krijgen, lopen dood op een in het Frans ingesproken bandje dat de persoon in kwestie niet bereikbaar is.

Wat Frank aan het doen was in Monaco en Zuid-Frankrijk, weet niemand. Afgelopen zomer hield Sandra vol dat hij er een wijnhandel aan het opzetten was en dat hij om deze reden, met de vrouw die hem daarbij hielp, in Frankrijk zat. Nu antwoordt ze op de vraag waar haar man kan zijn: ,,Ik zou het niet weten. Zelf weet ik echt niet waar hij zou kunnen zitten. Ik krijg hem ook niet te pakken.’’