Entertainment/Sterren
614269612
Sterren

Journalist luistert cd Adele niet, Sony verbiedt uitzending gesprek

Platenmaatschappij Sony weigert de opnames vrij te geven van een exclusief gesprek dat zangeres Adele had met een Australische journalist. De verslaggever bekende tijdens het gesprek met de Britse zangeres dat hij maar één nummer van haar nieuwe plaat had gehoord. Daarom wil Sony niet dat het interview wordt uitgezonden, meldt The Guardian.

Matt Doran van Channel Seven was met zijn hele team naar Londen gevlogen voor een interview. Hij was de enige Australische journalist die een interview met Adele mocht doen over haar nieuwe plaat.

Het incident vond een aantal weken geleden plaats, toen de plaat nog niet officieel was gereleased. Volgens Doran had hij de mail met de link gemist die de platenmaatschappij hem had gestuurd. Bij aanvang van het gesprek vroeg Adele wat de journalist van haar nieuwe album vond. Doran bekende dat hij maar één nieuw nummer had gehoord, haar huidige single.

1 miljoen

Adele kapte het gesprek niet af, volgens Doran was het zelfs een heel leuk interview. Zij ging zelfs langer door dan afgesproken; hij kreeg 29 in plaats van 20 minuten. Maar omdat hij zich niet goed had voorbereid en de plaat niet had gehoord, wil Sony het materiaal niet vrijgeven.

De televisiemaatschappij betaalde voor de rechten van het interview en het invliegen van de crew volgens Australische media 1 miljoen Australische dollar, omgerekend ruim 640.000 euro.