Nieuws/Entertainment
621554225
Entertainment

Humberto’s VTBL stopt na één seizoen

Humberto Tan

Humberto Tan

Het voetbalprogramma VTBL, met Humberto Tan als presentator, krijgt geen tweede seizoen op RTL 7.

Humberto Tan

Humberto Tan

„Na één seizoen trekken we met het programma onvoldoende kijkers, ondanks de verhuizing naar een nieuw tijdstip. Met de kennis van het afgelopen jaar en de resultaten van een onderzoek onder kijkers en fans was dit een logische conclusie”, laat een woordvoerder van RTL 7 weten.

De eerste uitzending van VTBL was op zondag 20 januari. Naar de eerste twee afleveringen keken gemiddeld 275.000 mensen, daarna zakte het aantal kijkers gestaag. RTL beschikt niet over de beelden van de gespeelde eredivisie-wedstrijden. De RTL-woordvoerder legt uit: „De kijker heeft behoefte aan actuele voetbalbeelden voor de duiding en die zijn voor de zondag niet beschikbaar. De enige oplossing voor de beelden is VTBL verplaatsen naar een ander moment in de week.”

Nieuw programma

„We hebben deze optie onderzocht en we denken niet dat schuiven in een drukbezette voetbalweek tot meer succes zal leiden. We doen voetbalfans bovendien geen plezier door te concurreren met voetbalwedstrijden of andere voetbalprogramma’s. Presentator Humberto Tan is na de zomer weer bij RTL 4 te zien met onder andere het nieuwe programma The Repair Shop.”

VTBL kwam bij RTL 7 in de plaats voor Voetbal Inside. RTL 7 raakte Voetbal Inside vorig jaar kwijt aan Veronica, omdat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp een contract tekenden met Talpa. Bij Veronica ging het trio verder onder de naam Veronica Inside. En dat was niet de enige concurrent: zo’n beetje elke zendergroep heeft tegenwoordig zijn eigen voetbalshow. Zo heeft NPO 1 Studio Voetbal met Tom Egbers, Ziggo Sport heeft Rondo met Jack van Gelder en bij FOX Sports was De Tafel van Kees met Kees Jansma te zien.