Nieuws/Entertainment
621818349
Entertainment

Paul van Vliet schrijft boek over leven en carrière

De Haagse cabaretier Paul van Vliet heeft het afgelopen jaar een boek geschreven over zijn leven en zijn carrière. Het werk heeft de titel Heimwee naar morgen gekregen en zal in de loop van het jaar verschijnen. Dat vertelde Van Vliet in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

„Ik ben er in mei aan begonnen, aan het begin van de coronaperiode. En donderdag heb ik mijn laatste sessie met de uitgever”, aldus de 85-jarige theatercoryfee.

In de eerste helft van het boek reflecteert Van Vliet op de eerste dertig jaar van zijn leven, vertelt hij. „Mijn jeugd in Den Haag, mijn tijd op gymnasium Sorghvliet, mijn periode in dienst, mijn werk als leerling-journalist en mijn studie in Leiden.” De rest van de verhalen bevatten anekdotes uit de 65 jaar die Van Vliet op het podium stond. Ook staan er een aantal nieuwe teksten in het boek die de cabaretier de afgelopen jaren schreef.

Het is de bedoeling dat de lancering van het boek, als corona het toestaat, gepaard gaat met een boekentour langs kleine theaters. Van Vliet maakte in 2018 bekend te stoppen met optreden nadat hij zestig jaar vrijwel doorlopend op het podium had gestaan. Zijn laatste grote show was een zondagmiddagmatinee die hij zes jaar lang elke week speelde in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop