Nieuws/Entertainment
624555689
Entertainment

Reese Witherspoon praat met kinderen over racisme

Naar aanleiding van de recente dood van George Floyd roept Reese Witherspoon ouders op om met hun kinderen te praten over racisme. Floyd werd tijdens een hardhandige arrestatie gedood door agenten. Sindsdien zijn er volop demonstraties en rellen in de Verenigde Staten tegen politiegeweld en het racisme in het land. Ook in Nederland vond maandagavond in Amsterdam zo’n demonstratie plaats.

„Ik ben een witte moeder die racisme en haat probeert uit te leggen aan haar witte zoon, die niet snapte waarom iemand een ander mens op die manier zou behandelen, en dat was hartverscheurend”, aldus Witherspoon. „Maar dat is niet zo Reese Witherspoon als een moeder die wel bang moet zijn voor wat er gaat gebeuren met haar kinderen in deze wereld.”

In die situatie bevindt zangeres Ciara zich wel, en daarom deelt ze een bericht voor haar 6-jarige zoon. „Mijn lieve jongen. Ik bid dat als je ouder bent er verandering zal zijn geweest”, liet de zangeres weten. „Ik hou mijn geloof. Ik bid dat de verliezen van onze zwarte koningen en koninginnen niet voor niets zijn geweest. Genoeg is genoeg!”