Entertainment/Sterren
626027650
Sterren

Gezin Marc de Hond helpt terminaal zieke mensen met videoportret

De familie van Marc de Hond lanceert woensdag de Stichting Levensportret. Bij deze nieuwe organisatie kunnen alle ongeneeslijke zieke mensen zich melden om van zichzelf een videoportret te laten maken voor familieleden.

De stichting komt voort uit een initiatief van Marc de Hond, die toen hij wist dat zijn einde naderde een videoportret voor zijn kinderen maakte. Hij liet zich door diverse BN’ers interviewen, zodat zijn kinderen later als ze groot zijn toch meer over hun vader te weten kunnen komen.

In eerste instantie richtte de familie van De Hond een stichting op waar uitbehandelde ouders een videoportret voor hun kinderen konden laten maken. Maar het project werd zo enthousiast ontvangen dat de nieuwe stichting het project nu breder trekt. „We kregen aanvragen van mensen zonder kinderen, van jonge mensen, van opa’s en oma’s die iets wilden nalaten voor hun kleinkinderen”, vertelt Brian de Hond, de broer van Marc.

100.000 mensen

Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen in Nederland te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn. Stichting Levensportret biedt iedereen in deze groep die het wil de kans hun levensverhaal en levenslessen kosteloos vast te leggen in een professioneel geschoten boodschap. De website waar terminaal zieke mensen zich kunnen aanmelden, staat vanaf woensdag online.

De stichting wordt gerund door vrijwilligers en gefinancierd door giften van particulieren en organisaties die zich inzetten voor het ondersteunen van ernstig zieke mensen en hun familieleden.