Nieuws/Entertainment
627844049
Entertainment

Musical over leven Hugo de Groot in de maak

Slot Loevestein

Slot Loevestein

Rechtsgeleerde en schrijver Hugo de Groot wordt volgend jaar het onderwerp van een musical. In maart 2021, exact vierhonderd jaar na zijn beroemde ontsnapping uit Slot Loevestein, moet de voorstelling in première gaan.

Slot Loevestein

Slot Loevestein

Goedemorgen Theaterproducties brengt deze nieuwe Nederlandse musical exclusief in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem, de stad waar De Groot uit zijn beroemde boekenkist stapte.

Het verhaal van Hugo de Groot en zijn ontsnapping staat in de Canon van Nederland, over onze geschiedenis. „Hugo de Groot is altijd bezig geweest met verdraagzaamheid, vrijheid, luisteren naar de ander”, stelt producent Fons van Rongen. „Hele actuele en universele thema’s waar hij in de zeventiende eeuw echt mee vooruit liep op zijn tijdgenoten. Het feit dat hij het gevoel heeft gehad niet goed gehoord te zijn tijdens zijn leven maakt zijn nalatenschap alleen maar mooier.”

Dominique de Bont zal één van de hoofdrollen op zich nemen. De actrice won vorig jaar de Musical Award voor Aanstormend Talent voor haar rol als tiener Alison in de musical Fun Home. In Hugo de Groot, de musical is ze te zien als Elsje van Houweningen, de dienstmeid van De Groot die met de beroemde kist meereisde naar Gorinchem.

De productie moet op 11 maart 2021 in première gaan.