Nieuws/Entertainment
630547295
Entertainment

Tijdschrift L’HOMO. voorlopig in de kast

Het tijdschrift L’HOMO. wordt voorlopig niet meer uitgebracht. Dat werd besloten omdat het blad door te weinig mensen gelezen werd, waardoor LINDA. zich genoodzaakt voelt te stoppen met het jaarlijks uitbrengen.

De L’HOMO. is een blad gericht op de LHBTIQ+-gemeenschap. Het tijdschrift wordt jaarlijks uitgebracht, maar afgelopen jaar sneuvelde het al vanwege de coronacrisis. Nu is besloten het blad helemaal stop te zetten. Daarbij wordt wel benadrukt dat voor bijzondere gebeurtenissen een uitzondering gemaakt kan worden.

Op de eerste cover van het blad, elf jaar geleden, prijkte Arie Boomsma. Hij werd daarop drie maanden geschorst door zijn werkgever EO. Een paar maanden na de schorsing verliet hij de EO wegens ’meningsverschillen en geen verdere mogelijkheden tot een vruchtbare samenwerking’. Een andere omstreden cover was die met Tim Hofman en Jan Versteegh, waarop de twee onder andere zoenend te zien zijn. Op die cover was veel kritiek, omdat Hofman en Versteegh zich identificeren als hetero. Lezers zagen liever mensen uit de doelgroep van het blad op de cover, omdat homoseksualiteit hiermee geseksualiseerd zou worden.

Ter ere van het blad wordt een boek uitgebracht, dat op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, verschijnt. „Met L’HOMO. Le Book kijken we niet alleen terug op een decennium L’HOMO., maar ook vooruit, richting een hopelijk meer inclusievere samenleving waarin diversiteit gevierd wordt en iedereen zichtbaar is”, aldus Iebele van der Meulen, voormalig hoofdredacteur van de L’HOMO.