Entertainment/Film
638416264
Film

Hollywoodster schreef scenario in verslavingskliniek

’Honey Boy’: Filmtherapie voor Shia LaBeouf

— Wat: drama

— Regie: Alma Har’el

— Met: Shia LaBeouf, Noah Jupe, Lucas Hedges

Shia LaBeouf speelt zijn eigen vader in ’Honeyboy’.

Shia LaBeouf speelt zijn eigen vader in ’Honeyboy’.

Acteur Shia LaBeouf – vooral bekend geworden door de Transformers-films – is geregeld van het padje geraakt. Tijdens zijn laatste (?) verblijf in een verslavingskliniek schreef hij het scenario van Honey Boy,

Shia LaBeouf speelt zijn eigen vader in ’Honeyboy’.

Shia LaBeouf speelt zijn eigen vader in ’Honeyboy’.

De film is gebaseerd op de gecompliceerde relatie met zijn eigen vader. Een afrekening is het echter niet. Op een spektakelset maken we kennis met LaBeoufs alter ego Otis (Lucas Hedges), die het in zijn trailer op een zuipen zet en worstelt met zijn stuntharnas.

Zijn frustratie van dat moment katapulteert hem naar zijn eigen verleden als kindacteur (gespeeld door Noah Jupe). Met zijn vader woont hij dan in goedkoop appartement.Pa (Shia LaBeouf zelf) is een voormalige rodeo-clown met een nauwelijks bezworen drugsprobleem. Hij begeleidt zijn 12-jarige zoon en wordt ook door hem betaald. Daarbij betoont hij zich bepaald geen modelvader en is hij met zijn onberekenbare, veeleisende gedrag de bron van veel latere ellende.

Debuterend speelfilmregisseur Alma Har’el slaagt er echter in om niet alleen de hunkering van Otis naar liefde en aandacht voelbaar te maken, maar tevens de desillusies en het onvermogen van diens vader: een man die er ook maar het beste van probeert te maken, hoe onbeholpen ook. Dat inzicht heeft iets therapeutisch.

✭✭✭✭ (4 uit 5)